De smått ikoniska dagboksromanerna om Bert Ljung började komma ut redan 1987.  I samband med Berts 30-årsjubileum 2017, publiceras de sista fyra delarna av dagboksserien, rikligt illustrerade med träffsäkra illustrationer av mangatecknaren Kwok Hei Mak. Det är roligt, pinsamt och beroendeframkallande. Det finns bara en Bert. Och han är tillbaka. Amen.

Barnens favorit år efter år

Författarna Sören Olsson och Anders Jacobsson tillhör de mest utlånade författarna i Sverige år efter år och deras böcker har sålts i över 12 miljoner exemplar världen över.

Bert är en av deras mest framgångsrika karaktärer och finns förutom i bokform även som långfilm, tv-serie och tecknad serie.

I samband med jubileumsåret är det också klart att det blir minst en – och förhoppningsvis tre – nya långfilmer med den hormonstinna tonåringen. Det är Felix Herngrens produktionsbolag FLX som just nu jobbar på projektet.

Dessutom släpper Egmont Publishing ett lektionsupplägg lagom till skolstart hösten 2017 där fokus ligger på att ge elever inspiration till eget dagboksskrivande. För mer information se serieriundervisningen.se

 

Bert 1987-2017

böcker

teaterpjäser

brädspel

seriealbum

år

%

tjejtjusare

tv-avsnitt

biofilm

gillar på FB

Trailer #1: Berts dagbok

Trailer #2: Berts dagbok

Trailer #3: Berts dagbok