Äntligen är den efterlängtade klassikern Sunes jul. Sunes jul kom ut första gången 1991 som julkalendern på SVT och som bok 1992. År 2016 blev den framröstad som den bästa julkalendern genom tiderna på SVT:s arkiv*. Nu har författarna Sören och Anders skrivit nytt, skrivit om och uppdaterat familjens favorit – till glädje för alla fans.

Sunes jul handlar om dagarna fram till julafton. Även om Sune helst vill öppna alla julklappar direkt, så finns det mycket roligt att göra innan jul också – som att spela åsnebakdel i klassens julspel, baka julgodis och stjäla julgran med pappa Rudolf.

Sören och Anders har skrivit tre helt färska kapitel till den nya utgåvan. Sune och hans familj både reafyndar på annandagen och firar nyårsafton, och naturligtvis går precis allting som kan gå snett – väldigt, väldigt snett…

Nya Sunes jul har redan fått bra recensioner:

”Författarna har medvetet valt att vara lite galna, och målet har varit att nå barn som inte tycker det är så kul att läsa. Det har lyckats! Boken är roande läsning fylld av klichéer, överdrifter och pinsamheter. Betyg: 4” (BTJ, Elsie Runnö, BTJ-häftet nr 17, 2018).

Boken finns som e-bok och ljudbok på Storytels hemsida.