Film och TV

Sören & Anders karaktärer finns i otaliga produktioner för både film och tv. Och fler blir det! Planerna för flera nya långfilmer med både Sune och Bert är långt framskridna, tack vare de senaste årens publiksuccéer.

Sune i fjällen

Premiär 19 december 2014


Vad gör Sune när han upptäcker att hans älskade Sophie ska åka till fjällen med snygga sportkillen Santos? Enkelt: han övertygar hela familjen Andersson att följa med, trots att de varken har råd eller kan åka skidor.

Sune på bilsemester

Premiär 25 december 2013

Filmen följer Sune och hans familj på en resa genom Europa där målet är en liten by i Sydtyrolen, där mor och far Andersson firade sin smekmånad 20 år tidigare. I byn bor Sunes drömtjej men också en konstnär som skulle kunna göra familjen stenrik.

Sune i Grekland

Premiär 25 december 2012

Sunes familj åker till Grekland på semester, fastän hans pappa Rudolf hoppats på en billigare fisketur till Myggträsk.

Sune tycker det skall bli kul, men inte att ta sprutor inför avresan. Sedan går mycket fel, passen är gamla, fel saker hamnar i bagaget, och tullkontrollanten vill ta beslag. När de kommer fram blir det problem med bland annat språket och maten.

Sune träffar en flicka som heter Hedda, som dock bara är intresserad av Sune om han gör knasiga saker. Annars vill hon inte ha honom, och Sune ställer upp och gör bus.

Sunes jul

Julkalender 1991

Sunes jul på Öppet Arkiv

Karl SUNE Rudolf Andersson heter han, huvudpersonen i 1991 års julkalender. Sune är en drömmande och betraktande 9-åring med ett gott öga till tjejer. Om man får tro honom själv så är han en riktig tjejtjusare.

Sunes familj är en helt vanlig familj som försöker fira en helt vanlig svensk jul, vilket inte alltid är helt lätt.