Film och TV

Sören & Anders karaktärer finns i otaliga produktioner för både film och tv. Och fler blir det! Planerna för flera nya långfilmer med både Sune och Bert är långt framskridna, tack vare de senaste årens publiksuccéer.

Sune-Uppdrag midsommar

Premiär 11 juni 2021


Familjen Andersson och familjen Blixt ska åka till Karins faster Hulda och fira midsommar. Men precis innan de åker gör Sophie slut med Sune! Katastrofen är ett faktum.
Sune bestämmer sig för att vinna tillbaka Sophie igen genom att fira en riktigt romantisk midsommar med henne – precis som mamma och pappa gjorde för 20 år sedan.

Bert

Premiär april 2021


Bert Ljung har precis fyllt fjorton år, har precis börja åttan och har precis… blivit dumpad. Hans långdistansförhållande med flickvännen Amira får ett abrupt slut efter att hon bryter med Bert på facetime.

Under höstterminen försöker Bert hitta tillbaka till kärleken, något som är lättare sagt än gjort. På vägen stöter han på hinder, med allt från snygga gitarrkillar till pinsamma föräldrar och plötsliga akneutbrott. Livet i högstadiet är inte att leka med. Men Bert backas alltid av bästa kompisarna Åke, Thora och Lill-Erik som gör allt för att stötta Bert genom hans bekymmer, bryderier och besvär. Hur ska till exempel Bert göra när han blir kär i syrran till skolans största mobbare…?

 

Berts dagbok

Premiär 7 augusti 2020


Det är första dagen på högstadiet för 13-åriga Bert och hans kompisar Lill-Erik och Åke. På skolan är Yoghurt-Leila den stora stjärnan. Hon går i nian, är reklammodell, cool och precis alla beundrar henne. Så fort Bert får syn på Leila faller han pladask. Men hur ska han få henne att lägga märke till honom, han går ju bara i sjuan?! Kanske kan Amira, ny i Berts klass och lillasyster till Leila, vara till hjälp?

Sune Best Man

Premiär 20 december 2019


Sunes klass ska åka på hemlig klassresa. Sune och Sophie ser verkligen fram emot att åka tillsammans, när Sune plötsligt inser att klassresan är samma helg som morfars bröllop. Panik! Ska han välja klassresan tillsammans med stora kärleken Sophie, eller ska han välja sin bästa vän morfar? Sune har svårt att bestämma sig och han väljer både och – eller kanske varken eller.

Sune vs Sune

Premiär 30 november 2018


När Sune ska börja fyran möts han av en chock. En ny kille sitter på hans plats, och han är allt som Sune vill vara. Inte nog med det, han heter Sune också, och det är ju verkligen ingen bra start på fyran. Sune måste använda all sin list för att inte Sophie ska lämna honom och välja den nye Sune.

Sune i fjällen

Premiär 19 december 2014


Vad gör Sune när han upptäcker att hans älskade Sophie ska åka till fjällen med snygga sportkillen Santos? Enkelt: han övertygar hela familjen Andersson att följa med, trots att de varken har råd eller kan åka skidor.

Sune på bilsemester

Premiär 25 december 2013

Filmen följer Sune och hans familj på en resa genom Europa där målet är en liten by i Sydtyrolen, där mor och far Andersson firade sin smekmånad 20 år tidigare. I byn bor Sunes drömtjej men också en konstnär som skulle kunna göra familjen stenrik.

Sune i Grekland

Premiär 25 december 2012

Sunes familj åker till Grekland på semester, fastän hans pappa Rudolf hoppats på en billigare fisketur till Myggträsk.

Sune tycker det skall bli kul, men inte att ta sprutor inför avresan. Sedan går mycket fel, passen är gamla, fel saker hamnar i bagaget, och tullkontrollanten vill ta beslag. När de kommer fram blir det problem med bland annat språket och maten.

Sune träffar en flicka som heter Hedda, som dock bara är intresserad av Sune om han gör knasiga saker. Annars vill hon inte ha honom, och Sune ställer upp och gör bus.

Sunes jul

Julkalender 1991

Sunes jul på Öppet Arkiv

Karl SUNE Rudolf Andersson heter han, huvudpersonen i 1991 års julkalender. Sune är en drömmande och betraktande 9-åring med ett gott öga till tjejer. Om man får tro honom själv så är han en riktig tjejtjusare.

Sunes familj är en helt vanlig familj som försöker fira en helt vanlig svensk jul, vilket inte alltid är helt lätt.