Illustratörerna

Sören & Anders karaktärer får liv inte bara genom texterna, utan även genom illustrationerna. Vad vore Bert utan Kwok-Hei Maks träffsäkra streckbilder i nya serien om Berts dagbok? Och vad vore Håkan Bråkans bilderböcker utan Eva Lindéns detaljrika illustrationer? Eller Suneböckerna utan Lovisa Lesses humoristiska karikatyrer? Men våra fantastiska illustratörer gör mer än så. Här presenterar de sig själva.

Lovisa Lesse

Lovisa Lesse

Illustrerar Suneböckerna

Jag heter Lovisa Lesse och jag är illustratör och grafisk formgivare. Jag illustrerar främst barnböcker, men även en del läromedel och gör illustrationer till tidningar och tidskrifter. Jag ritar allt för hand, skissar först och renritar sedan vid ljusbordet. Jag gillar att rita Suneböckerna för de är rätt galna, det finns mycket humor i texten som jag blir inspirerad av. Det jag försöker tillföra med mina bilder är något som kanske sker lite vid sidan om det som beskrivs i ord – till exempel hur ser Karin ut när Rudolf klantar sig? Se gärna mer av mina arbeten här.
Kwok Hei-Mak

Kwok Hei-Mak

Illustrerar Bertböckerna

Jag är född och uppvuxen i Örebro, precis som Anders och Sören. Jag har tecknat så länge jag kan minnas, och var sämst bland mina syskon. Det var nog det som drev mig att bli bättre och jag klottrade i mina skolböcker under varje lektion. Efter gymnasiet studerade jag på f.d Serietecknarskolan i Hofors, och inte långt efter det blev jag erbjuden att teckna Bert och hans vänner. Sedan dess jobbar jag som både serietecknare och illustratör. Besök gärna min hemsida!
Eva Lindén

Eva Lindén

Illustrerar Håkan Bråkan-böckerna

Jag heter Eva och har ritat Håkan Bråkan-böcker i snart 20 år. Det är jättekul och jag vill gärna göra det i minst 20 år till. Det händer att jag gör annat också. Exempel på det finns här.

Annars bor jag i ett litet rött hus i Enskede och i ett stort rött hus i Småland emellanåt. Jag har tre egna bråkiga busfrön, varav två numera klarar sig själva på annan ort och ett som bor kvar, fast han snart är pensionär. Mycket mer än så kommer jag inte på. Hej då från Eva!