Håkan Bråkan är tillbaka – i en ny sorts bok som heter Vi läser tillsammans – Håkan Bråkan och läskiga huset. Tanken med boken är att föräldern ska läsa varannan sida och barnet som just håller på att läsa sig läsa har möjlighet att läsa den korta texten på den andra sidan. Boken är som vanligt rikt illustrerad med de härliga illustrationerna från Eva Lindén.

I den här boken får ni läsa tillsammans om hur sjuka Håkan Bråkan åker med pappa till sjukhuset. Håkan som är så rädd att bli stucken i fingret. Och vem vet, personalen kanske är förklädda vampyrer?. tänker Håkan.

Vi läser tillsammans Håkan Bråkan uppslag

Läs gärna tillsammans med ditt barn en stund varje dag. Högläsning skapar intresse för böcker och stimulerar barns fantasi och naturliga nyfikenhet. Det utvecklar också barns språkliga färdigheter. Låt läsningen bli en härlig stund för dig och ditt barn – något ni gör tillsammans. Ditt barn får också möjlighet att öva att läsa högt ur den här boken.

Boken är en omarbetad version av Håkan Bråkan och läskiga huset som utkom 2014. Boken är en del av serien Vi läser tillsammans. I januari ges också böckerna Bamse – det stora kalaset, Lejonvakten, Bilar 3 och Askungen ut i samma serie.