Zunes stolpskottÄntligen har den efterlängtade nya Sune-boken Zunes stolpskott kommit ut! Zunes stolpskott är den 48:e boken om den älskade karaktären Sune Andersson. Sune är som vanligt charmig, ogillar sport och gillar att tjusa tjejer. Plötsligt får Glimmerdagg fotbollsfeber och ALLA ska spela fotboll. Sune går motvilligt med i laget  – för vem ska annars tjusa tjejerna? Boken fick högsta betyg av BTJs recensent och är hejdlöst rolig – annat går inte när både pappa Rudolf och mamma Karin anmäler sig som tränare.

– Zunes stolpskott är en riktig fempoängare! Sune och hans familj försätter sig i den ena pinsamma situationen efter den andra, och jag skrattade högt när jag läste manus första gången. Och andra, och tredje… Jag rekommenderar den verkligen till alla barn, oavsett om de gillar att spela fotboll eller inte, säger Katarina Oldenburg, redaktör för boken.

– För att vara en berättelse om fotboll handlar Zunes stolpskott inte mycket om fotboll. Desto mer om pirrande kärlek, och kärlekstrubbel. För Sophie har fullt upp, och Sune träffar lyckligtvis supersöta Nova. Stort garv, massa crazy-feeling, helt i Sunes anda. En lättsam bagatell, klockrent! Helhetsbetyg: 5. BTJ, Staffan Engstrand, BTJ-häftet nr 11, 2018.

Boken finns att köpa i alla bokhandlare och online. Klicka på den här länken för att beställa boken direkt från www.dintidning.se.

Sören och Anders böcker om Sune, Bert och Håkan Bråkan har sålt i över 12 miljoner exemplar världen över, och finns utgivna i 25 länder. Böckerna ligger år efter år på topplistorna över mest utlånade verk på biblioteken och Sören & Anders är därmed två av Sveriges mest lästa barnboksförfattare. Böckerna om Sune knep också hela 11 av 20 platser på mest lyssnade barnböcker i ljudboksformatet hos StoryTel 2017.